tisdag 21 april 2009

besök från kävesta folkhögskola

i torsdags fick vi besök av konst- och formgivningslinjen på kävesta folkhögskola. vi gick på utställningar tillsammans, bland annat moderna museet och kulturhuset. 
på nutida svenskt silver fick vi en intressant och generös visning, både av den aktuella utställningen med david taylor, och av deras samlingar av silversmycken och objekt, ibland i gränslandet mellan konst och hantverk.

efter en dag i stockholm åkte vi ut till oss i sigtuna och åt en gemensam middag och diskuterade konstverk vi sett under dagen och utbytte erfarenheter från skolorna. ett roligt och givande upplägg som vi gärna gör om!


animationsworkshop

här är bilder från en endags-workshop tillsammans med martin söderblom. först visade han principen för animering, sk pixelering. vi rörde oss (långsamt) på scenen medan han fotograferade oss, sedan gjorde martin en animation av dessa bilder i première. det var en övning i att förstår hur lite som ska förändras mellan olika bilder för att man ska få en snygg animering. 
sedan gjorde vi lerfigurer, roligt! temat utkristalliserades till att bli "under vattnet". det blev statister, bakgrund och huvudrollsinnehavare... sedan satte vi ljus och animerade en liten historia. många blev inspirerade att fortsätta med animation, och martin kommer att återkomma som handledare för de som vill.