torsdag 10 april 2014

Passa på att gå en sommarkurs! :)

Varmt välkommen till årets konstvecka på Sigtuna folkhögskola!
I år erbjuder vi sju sommarkurser inom olika områden. Samtliga kurser är kostnadsfria och du betalar endast för kost och logi.


Improvisationsteater

3 dagar, 13- 15 augusti 2014

Kursledare: Mia Peterson

Improvisationsteater är teater minus manus. Den mest kända formen är teatersport. Hur kan man spela teater utan att veta vad som kommer att hända? Jo, genom att arbeta med övningar för ökad spontanitet, närvaro, acceptans, samarbete, storytelling och improvisationsteatertekniker.

Bind din egen anteckningsbok & gör en boklåda som hör till

2 dagar, 11-12 augusti 2014

Kursledare: Cecilia Levy
Lär dig enkla tekniker för att binda in egna skiss­/ anteckningsböcker, fotoalbum, gästböcker eller Artist’s Books.

Du lär dig grunderna i handbok- binderi och vi tittar på olika material. Under kursen tillverkar vi dessutom varsin vacker boklåda att förvara anteckningsböckerna i. Inga förkunskaper behövs.

Teckningskurs

2 dagar, 13-14 augusti 2014

Kursledare: Mattias Adolfsson

Kursen kommer bygga på en rad teckningsövningar, blandat med teoretiska pass och exempel på hur andra tecknare arbetar, både historiska och nutida. Om vädret tillåter kommer vi att låta Sigtuna inspirera, och om inte låter vi fantasin härja fritt i klassrummet.

Grunderna i filmredigering med Apple iMovie

11-12 augusti, 2014

Kursledare: Jonas Bredenfeldt

Vi går igenom hur du redigerar en film med Apples program iMovie, från ax till limpa. Du kommer att lära dig att importera material från din kamera, hur du redigerar samt hur du till slut exporterar din färdiga film för olika ändamål. Vi varvar teori med praktik och går igenom klippteknik, ljudläggning, övergångar, ljud och bildeffekter samt andra funktioner i programmet. Vi tillhandahåller filmmaterial, men om du hellre vill använda eget material så går det bra. Kursen vänder sig till nybörjare som vill lära sig grunderna i redigering av film.

Fotoredigering med Adobe Photoshop CS

2 dagar, 14-15 augusti 2014

Kursledare: Jonas Bredenfeldt

Vi kommer att gå igenom grundläggande funktioner för redigering och behandling av foton med Adobe Photoshop CS. Kursen är tänkt för nybörjare eller för dig som vill lära dig Photoshop som verktyg för grundläggande bildbehandling. Vi går igenom hur digitala bilder fungerar och hur man kan arbeta med dem. Vi går naturligtvis också igenom grunderna för många av funktionerna i Photoshop och hur du använder t.ex. masker och andra verktyg för att förbättra och förändra dina bilder. Inga förkunskaper krävs förutom grundläggande datorvana.

Maraton-filmverkstad

3 dagar, 13-15 augusti 2014

Kursledare: José Segura

Kursen pågår under tre intensiva dagar. Vi går igenom förproduktion; att komma på idéer, skriva manus, rita storyboard. Vi producerar; filmar och dokumenterar ”behind the scenes” och efterproducerar (redigerar) både bild och ljud. Vi avslutar med en filmpremiär den tredje dagen med inbjudna gäster. Vi jobbar med proffsutrustning och erbjuder möjlighet att nå ett tekniskt högkvalitativt resultat. Tidigare erfarenhet inom film är bra, men det är inget krav. Var peppad! Att göra film är en spännande utmaning!

Animationsworkshop

3 dagar, 13-15 augusti 2014

Kursledare: Karin Ahlin

Animera i Stop-motion-teknik. I kursen jobbar vi med korta skrivövningar, laborerar med storyboard och experimenterar med spänningen mellan bild och ord. Kursen lär ut grunderna i animation inom tekniken stop-motion och resultatet blir en kortfilm. ta med Alla deltagare tar med sig egen kamera (med batteriladdare och USB-sladd för att föra över bilder i dator). Grundläggande datavana krävs, samt grundläggande kunskap om sin egen kamera (skärpa, manuellt fokus, överföring av bilder till datorn, bildstorlek etc.)

onsdag 9 april 2014

Besök av Kulturskolans Malin Stintzing...

...vi pratade samarbete och scenografi-idéer för Malins uppsättning av Momo - eller kampen om tiden på Kulturum i höst! Spännande!