fredag 7 oktober 2011

kubistisk kroki...

hur gör man krokin kubistisk?
a) låter modellen röra på sig

b)rör på sig själv; ser modellen ur olika perspektiv


sedan gör man sig fri från modellen och skapar sin egen kubistiska bild utifrån skisserna...

torsdag 6 oktober 2011

jonas hassen khemiri & yvonne jeppsson

på torsdagen var vi ett gäng som besökte sigtunastiftelsen där de hade författarbesök av jonas hassen khemiri. han pratade om sig själv som en ordnörd och hade en massa roliga exempel på hur ord blir viktiga, t ex när han får brev från främlingsfientliga personer som skriver "åk hemm". det blev också lite prat om vad som är svenskt språk, och att ordet guss kommit in i svenska akademins ordlista... och att språket hela tiden påverkas av människorna som pratar det. sedan blev det bokförsäljning och signering.


senare samma torsdag gick vi till sigtuna kulturgård och såg en utställning med yvonne jeppsson, det blev en del diskussion om hur man ser på bilder; letar du efter något föreställande eller tar du till dig en abstrakt bild just som en abstrakt bild?


tisdag 4 oktober 2011

fikaforum konst1

i dag var det konstettornas tur att hålla i fikaforum; det blev vikfigurer - en gör huvudet, en gör överkroppen etc...
pedagogisk introduktion:

koncentrerat tecknande:

hemlighållande:

resultat (ett av dom):

måndag 3 oktober 2011

symbolismen

förra veckans uppgift var att göra en symbolistisk målning, så i dag var det dags för genomgång. bilderna bjöd in till många olika tolkningar som ibland - och ibland inte - stämde med konstnärens intentioner så klart... men det blev många bra samtal, och vi lyckades nog ringa in mer exakt vad symbolism är.