onsdag 10 februari 2010

landart på isen

veckans uppgift är en landart-uppgift. hela veckans tema har varit "konst utanför den vita kuben", och vi fick en bra föreläsning om streetart/grafitti i måndags kväll på sigtunastiftelsen av jacob kimvall. här är några bilder från pågående arbete ute på isen. på söndag är det dags för vikingarännet, då blir skridskoåkarna överraskade av monster som sticker upp ur isen och andra snö-is-vass-pinn-konstverk!

en paus i arbetet...


monstret börjar ta form

materialinsamling!
och här är bilder från vår redovisning:

sista handen vid verket "landningsplats för änglar"

som graffiti med grenar...

drömfångare?fågel fenix

valslakt?labyrintpromenerande
sen eldade vi och grillade marchmallows och pinnbröd...
kallt och mysigt!en blyg hund... som inte vill vara med på bild!

återsamling!

i går var det dags igen för återsamling med fd studerande på konstlinjen och kreativ fotografi. det blev en massa roliga återseenden! vi hade besök av fd konst- och foto-studerande som studerar/har studerat på olika konstutbildningar; konsthögskolan i umeå, valand i göteborg, handarbetets vänner i stockholm, informativ illustration på mälardalens högskola, gamleby fotoskola, hdk i göteborg, kunstakademiet i trondheim, gerleborgsskolan, nyckelviksskolan och idun lovén i stockholm. de berättade om sina skolor, om hur det är att komma på intervju på skolorna, vad man ska tänka på när man väljer arbetsprover etc. alla var också väldigt generösa med att visa och berätta om sina arbeten. kul att se! sedan blev det soppa och bröd, bildvisning, mingel, musik och fest!

monalisa, som är fd studerande på konstlinjen och nu arbetar med marknadsföring berättade om hur man startar eget företag efter skolan, och om hur man marknadsför sig!

en glimt från gamleby fotoskola...

mera pop

här är dokumentation av slutresultaten av våra två popkonstveckor: