torsdag 27 augusti 2009

Jordkonst och lek

I dag gick vi till stranden, där alla fick välja en plats. Uppgiften var att på denna plats hitta tillbaka till den skapande leken man hade tillgång till som barn, ett kreativt flöde som inte analyserar och tänker, utan bara händer. Utifrån det material som fanns på platsen skapades en mängd olika skulpturer/reliefer/installationer. Sedan gick vi runt och tittade på varandras platser - och  tänkte vi - och pratade om vad vi såg. (Läs här vad Anna Odell säger om konst och lek i en intervju av Anders Rydell.)Ny termin på konstlinjen!

Nu är vi tillbaka på skolan efter sommaren.
Detta är första veckan på skolan, och vi har presenterat oss för varandra, tecknat av varandra och fått lite koll på Sigtuna och skolan. I går var vi på Moderna Museet och såg de fasta utställningarna, där vi så smått började bekanta oss med de ismer vi ska fördjupa oss i under året. 
Det var också första tillfället att använda våra nya Moderna Museets Vänner-kort som ger fri entré till en massa ställen. Så det här året blir verkligen ett år att se en massa konst (och inspireras och göra egen)!