fredag 16 november 2012

Dadautställning

Nu är den på plats - dadautställningen i Västergårdens galleri! Den hänger uppe en vecka framöver - välkomna! Här är några glimtar därifrån för er som inte kan vara på plats:

torsdag 15 november 2012

Amanda Sellinder på besök :)

I kväll var Amanda Sellinder på skolan tillsammans med Emmy Möller och spelade och sjöng. Amanda gick på Konstlinjen förra året och går nu på nyckelviksskolan. De spelade båda sina egna låtar, tack för en mysig kväll!

onsdag 14 november 2012

dada dada dada

Denna vecka dyker vi ner i dadaismen! Vi började veckan med en introduktion, samt en presentation av de första dadaisterna; Marcel Duchamp, Hugo Ball, Tristan Tzara, Emma Higgins, Jean Arp, Sophie Tauber mfl... Dadaisterna som verkade i början av 1900-talet reagerade mot krigets vansinne och arbetade mycket med slump, oväntade krockar och lekfullhet. Dom ifrågasatte också konstnären som geni och de ifrågasatte vad konst. Deras konst och tankar har haft stor betydelse för utvecklingen av konsten de senaste 90 åren. Kolla in www. moma.org för att se mer dadakonst!

Vi började med att skapa pappersskulpturer - utan andra verktyg än kroppen - här är något av resultaten. Fortsättning följer under veckan!

måndag 12 november 2012

arte futuristica

när det var dags att fördjupa sig i futurismen - denna ganska extrema (och ofta inte så sympatiska, men ofta lekfull och gränsöverskridande) ism - var uppgiften att skapa en sida eller ett uppslag till en gemensam tidning. det var fritt att arbeta med text eller bild - eller både och. här är resultatet: