onsdag 27 januari 2010

work in progress - popkonst

arbetet med popkonsten är i full gång nu. alla har fått arbeta utifrån ett objekt som omarbetas - och som sedan ska lämnas över till en klasskamrat för ombearbetning...
här är en dokumentation av detta första steg - fortsättning följer!


m-i-n-i-m-a-l-i-s-m

veckans ord i vårt galleri stavas m-i-n-i-m-a-l-i-s-m
minimalistisk konst arbetar med små uttrycksmedel, upprepningar, enkla former, nedtonade färger (oftast), och ett tillbakahållet uttryck. minimalismen uppstod i N.Y., USA som en motreaktion mot den abstrakta expressionismen (jackson pollock mfl). man ville inte uttrycka sig själv, sina känslor, och de strängaste minimalisterna vill inte ens att det skulle synas att en mänsklig hand hade gjort konstverket. men vi har under veckan också tittat närmare på konstnären eva hesse - som räknas som minimalist - men som verkligen arbetar så det syns spår av hennes kropp i konstverken. här är några resultat av förra veckans undersökande arbete med minimalismen som tema:
eftersnack med carolina wallin perez

efter konserten på sigtunastiftelsen fick konstlinjens deltagare chans att prata med carolina och hennes musiker; mattias fjellström och joakim simonsson om hur det är att arbeta som kulturarbetare.
här är några bilder från konserten (foto: anders claesson, sigtunastiftelsen)