onsdag 25 januari 2012

göteborg!

ett gäng av konstettorna + konstextra + anna gjorde en resa till göteborg för att se utställningen med frida kahlo + diego rivera på göteborgs konstmuseum. vi passade också på att besöka några konstskolor, vi fick finfina rundvisningar på hdk av theo ågren som är ansvarig för kandidatutbildningen där. hdk verkar vara en spännande skola som flera gärna vill söka, kul att hör om hur dom tänker när det gäller utbildningen; att man inte bara ska "snöa in" på ett fack utan istället uppmuntras att sätta idén i centrum och arbeta inom olika fält - kul! deras tankesätt känn besläktat på vårt; att sätta idéerna i centrum och låta olika tekniker komma till användning efter behovet för att förverkliga idén!

viktor tallryd som tidigare gått krefo på sigtuna folkhögskola visade oss runt på valand, och vi fick titta in i olika verkstäder och viktors ateljé och fick en ganska bra inblick hur det är att gå där; mycket eget ansvar och många möjligheter...

sist - men inte minst! - besökte vi dômens konstskola där anna persson visade oss runt i den fina skolan i slottsskogen, det var mycket energi i alla ateljéer och vi hoppas på att några av våra studerande kommer att hamna där :) deras tankesätt kändes genomtänkt och spännande!

först gick vi lite fel i slottsskogen och fick se sälar! :)

på väg till tåget hann vi också ta en titt på konsthantverksgalleriet sintra där dom visade en del spännande smycken och vi fick lite utställningsidéer....

måndag 23 januari 2012

streetart - landart - jordkonst

terminens andra vecka handlade om konsten utanför den vita kuben; landart, streetart, relationell konst, jordkonst etc. som vanligt var det en praktisk uppgift kopplad till teorin, men denna gång fördjupade alla sig också i en konstnär - dessa fakta sattes upp i ateljékorridoren. kul att få inspiration av andra; CHRISTO & JEANNE-CLAUDE, WALTER DE MARIA, AGNES DENES, SHEPARD FAIREY, BANKSY, ANDY GOLDSWORTHY, JENNY HOLZER, NANCY HOLT, RICHARD LONG, LARS VILKS, ROBERT SMITHSON, ELIN WIKSTRÖM, ANNA BRAG, HERBERT BAYER, JIM DENEVAN, OLAFUR ELIASSON, ADBUSTERS, NUG... ETC.
här är några dokumentationsbilder från veckans arbete: