info om konstlinjen

Konstlinjen riktar sig till dig som vill utveckla din kreativa förmåga. Linjen passar både för dig som siktar mot en framtid inom konstnärliga yrken och för dig som för egen del vill upptäcka och utveckla ditt skapande. Konstlinjen ger en bra grund för att gå vidare till högre utbildningar inom konst, fotografi, design och andra angränsande yrkesutbildningar.
Första terminen arbetar vi med modernismens ismer, som impressionism, expressionism, surrealism osv. Idéerna bakom dessa ismer utforskas med olika tekniker; måleri, video etc. Andra terminen arbetar var och en med sitt eget konstprojekt under handledning.
Andra året får du under handledning fördjupa dig i de uttryck du vill arbeta vidare med. Här ryms allt från arbete med att sammanställa en portfolio med arbetsprover, utveckla ett eget konstnärligt idékoncept, till internationella fotografi- och kulturreseprojekt.
Vi har också workshops öppna för båda årskurserna; t ex screentryck, skulptur, digital bild, illustration, installationer och performance. Fasta ämnen är krokiteckning, färglära, konsthistoria, bildanalys och kulturorientering (filmer, böcker, musik etc). Vi följer den samtida konstscenen i Stockholm; ser utställningar, dans och teater tillsammans.
Varje läsår avslutas med en gemensam slututställning samt en studieresa till en europeisk storstad där vi tar del av konstlivet; besöker konstnärer och ser utställningar.
Utbildningen är studiemedelsberättigad och skolan har internat för den som önskar.

Ansökan senast 1 maj 2010.
Gå in på www.sigtunafolkhogskola.se
för att anmäla dig direkt. 
Info och kontakt:
konstlinjensigtuna.blogspot.com
www.sigtunafolkhogskola.se
sigtunafolkhogskola@folkbildning.net
08/592 583 00