torsdag 17 september 2009

berlin och kavalla

i år har vi ett projektår på konstlinjen, för studerande som driver mer självständiga projekt. två av dessa studerande är just nu utomlands; emelie åstrand i berlin och cecilia levy i kavalla. kolla in deras bloggar för att se vad de gör!
cecilia i kavalla: cecilialevy.blogspot.com

tisdag 15 september 2009

Estradpoesi!

I går var det dags för terminens första livvstilsseminarium på Sigtunastiftelsen. Ämnet denna kväll var Estradpoesi/Poetry Slam. Vi fick en förvirrad men poetisk introduktion av Johan "Batman" Nordgren, och sedan var det dags för fika innan det satte igång, det som vi hade väntat på: Poetryslam-tävling. Deltagare: Alfonzo Ambrossi Parra, Malin Jakobsson, Kajsa Bohlin och Andreas Björnsten.
Kajsa Bohlin i full gång med att läsa en av sina dikter.
Juryn ger sina poäng och blir utbuade eller hyllade...
Här är kvällens vinnare: Malin Jakobsson, som avslutade med en dikt om att såga sågspån och hyvla damm och kamma fårull med "en mycket mycket litn kam", allt läst på skön norrländsk dialekt som gjorde sitt till.
Nästa livsstilsseminarium äger rum den 5 oktober kl 19-21 med temat "Tjejer formar framtidens kultur" med bl a Sophie Rimheden som gäst. Den 9 november är temat "Stand up comedy - humor som budskapsbärare eller bara trams?"