fredag 23 september 2011

cezanne cezanne!

paul cezannes måleri kan ses som en brygga mellan impressionismen och kubismen, här kommer ett gäng stilleben i hans anda som konstettorna målat denna vecka:

torsdag 22 september 2011

Grattis Adina till Kaleidos stipendium!


(foto: johan holst)
Adina Almén som gick hos oss på konstlinjen innan hon kom in på Stenebyskolan har belönats med Kaleidos stipendium som de instiftat "för att bana väg för det nya inom konsthantverket och för att ge det nya konsthantverket en god start och en plats att visa sig."

Motiveringen lyder: "Textilkonstnären Adina Almén tilldelas Kaleidos stipendium för att hon visar en stor känsla för såväl de textila möjligheterna som den värld hon utforskar. Inspirationen hämtar hon från naturliga fraktaler, frökapslar, kokonger och nervtrådar. Hennes inträngande i naturen är subtilt och poetiskt. Den skulpturala och grafiska formvärld hon skapar manar i sin tur betraktaren till djupare studier.
I en mängd textila material och tekniker gestaltar hon både skörheten och styrkan i naturen, där varje komponent i sig kan upplevas som bräcklig men där kraften ligger i en upplevelse av organisation i kaoset och en livskraftig uppbyggnad."

Adina Almén kommer att ställa ut på Kaleido i Uppsala 10 mars- 7 april 2012. Då är vi där!